Night by Elie Wiesel

Man far sig en funderare efter man laser och ser sant har.
Och att det hander i varlden idag ar obegripligt.       Tillexempel i Darfur. (Genocide)




Och vi bara sitter pa vara feta rovar och gor ingenting! (Visst nagra enstaka forsoker), men det ar inte manga nog! Det ar for f*n 2009! Har inte manniskan kommit langre an sa?

slumdog millionaire


Pa teatern idag sa tittade vi forst pa "whos line is it anyway" HAHA!!!! XD
Sedan blev vi uppdelade i grupper och vi skulle spela en liten teater for dom andra grupperna. Men vi fick som ett amne. Vi skulle vli instangda i ett skjul.
Sa vi var sma pojkar som gick i skogen och traffade Michael Jackson, en av oss spearkade honom mellan benen sa han skrek jatte hogt och ljust (sa som Michael gor) sa vi blev radda och sprang in i ett skjul och blev inlasta. Fast dar inne var Freddie Kruger. Sa vi ringde polisen fast han var lat och gick och kopte munkar istallet och sedan kom han men rakade trassla till det sa Batman kom istallet och raddade oss. Gud va daligt! HAHA!

Sedan hade jag ett matteprov, gick vall hyffsat. Det ar sa svart nag man inte fatatr vad dom fragar efter. Aja, satt langst av alla med det iallafall.  Sedan lunch. Uscha! Inge gott langre. Samma sak varje dag. Idag blev det flingor! 

Sedan kor fast showchoir hade hela block'et sa hana och jag satt och gjorde Mrs. Cottons saker som hon bad oss gora igar. Jag skulle lasa namn av alla i de olika korerna. HAHA, en del har sa komstiga namn. Supersvart att uttala. Nu fattar jag att ingen kan saga Persson ordentligt. 

Sedan sa hade varan larare i Lit. Holocaust tagit ledigt for han hade haft varldens samsta dag i forrgar (fick reda pa att hans tjej dumpat honom, fast det kan ju ocksa vara nagot annat). Sa vi hade en vikarie. Forst sa diskuterade vi Night med en van och sedan sa tittade vi nar Elie Wiesel (han som skrev Night) for med Oprah till Auschwitz. For er som inte vet sa ar Elie Wiesel en utav overlevarna fran the holocaust (nar Hitler nastan utplanade judarna). Och han har skrivit 48 bocker. Och just nu laser vi en utav dom. 

Sedan sa gick jag och motte upp Sindy och jag for hem med henne. Ashley tog oss till Southpointe dar vi spenderade kvallen. Vi shoppade lite har och dar. Sedan runt kvart i 7 gick vi till Panera och at middag. Chicken bacon dijon macka. Gott! Fast vi skulle ga pa bio runt 7 sa Sindy sprang over till bion och kopte biljetter och kom sedan tillbaka. Vi at och Sindy sa att filmen borjade 19;10 sa vihade lite tid att springa och kopa saker vi sett pa Sheelds. Jag kopte en svart flees jacka. Sedan sa testade Sindy en massa bikinis sa tiden rann ivag. Hon kopte inte bikinin pa Scheelds sa vi sprang till Buckle och dar testade hon ett par shorts med och klockan var da ca 20 over 7. Hon kopte en bikini dar. Sedan sa sprang vi till bion och markte att filmen borjade redan kl 7 sa vi gick snabbt in och tog de narmaste lediga platserna eftersom att det redan var typ fullt. Fast precis nar vi kom sa borjade filmen sa vi hade inte missat nagonting. Filmen var super bra! Om en kille som axte upp i slummen med sin bror och som sedan vann 20 miljoner indiska pengar pa "vem vill bli miljonar". Och alla fragor dom fragade hade han svar pa for han hade fatt svar pa dom under hans liv. Svart att forklara. Se den iallafall! Fast den kanske inte har kommit till Sverige an. Men nar den gor det. Se den! 
I slutet av filmen dansade dom en indisk dans och move'sen var roliga. Sa jag och Sindy satt dar i biostolarna och harmade dom. HAHA! Och en kille, stackarn. Mitt i filmen sa gick han och kopte popcorn och han kommer tillbaka och tappar popcorn pasen och allt kommer pa en annan man och pa golvet. Fast lite roligt var det faktiskt.
Efter filmen gick vi tillbaka till Panera och vantade pa att Ashley skulle komm och hamrta oss och hon kom och kjutsade hem mig. 
Forsokte skriva igar fast det gick inte. Bilderna ville inte laddas upp. 



Jag kopte aven flippflopps pa Old Navy for det var 2 for $5 sa Sindy och jag tog varsitt par.




  


tandkramstub?

Hade teater idag. Jag skulle visa att jag var i en tandkramstub, fast jag fick inte "borsta tanderna" eller prata!
Det var iallafall skoj!

Hela dagen har jag gatt omkring med ont i magen pga att dom skulle posta resultaten fran the audition fran igar efter skolan. Matte lektionen var samst! Bara krongel problem som inte gar att losa!

Sedan lunch. At "ostpinnar" BLAAA!!! Satte sig som en degklump i magen efterat. Borjar bli som min syster, som inte gillar ost. Dom har verkligen ost pa ALLT har! Och ost passar inte pa allt!

Sedan var det choir och vi kampar vidare med varan "O magnum" komplicerad lat ma jag saga. Allt fran takten, noterna (laga eller hoga) och uttalen. (tror att det ar italienska eller nagot sant sprak). Det ska inte var che utan che! VA? Ingen skillnad ju!

I Lit. Holocaust (eng) sa pratade vi om kapitlet som vi skulle ha last i boken night tills idag (som jag laste for langt i).

Sedan efter den lektionen sa gick jag och motte upp henne och vi gick och kollade vilka som hade fatt roller. Tror ni att jag kom med i musikalen? (Kommentera innan ni laser vidare!!!)





Jag gick upp bland allt annat folk som stod och trangdes och skulle se om dom fick en roll. Horde och sag bade glada och ledsna manniskor! Jag laste igenom lista 2 ganger men tillslut sa insag jag att jag inte hade fatt en roll. Bajs!!! Istallet ar jag crew sa jag ska gora make-up. Fun fun... NOT! Inte for tillfallet iallafall!

Gick till matte hjalpen och han som hade den at 1000 ganger battre att forklara en Mr. Moser! (las med skrynklad nasa).
Sedan for jag hem. Sitter nu har och svarar pa ett mail fran pappa. Tanka sig att det var 1 manad sedan jag pratade med honom over telefon. Kanns inte som det.
Ska till krykan ikvall och se pa nagon film. Sag ju forsta "kapitlet" forra Onsdagen. Seedan blir det matte resten av kvallen.


Audition

(tisdag)
Sa Susan och jag for och hamtade upp Sindy och vi for till skolan. Da sa fick jag fylla i lite papper och sedan sa gick jag in i "the auditorium" och dar pratade Mr. Bob lite. Sedan gick killarna ivag for att gora dans audition. Vi tjejer som skulle prova for koren fick ga upp pa scen och vi sjong forst igenom sangen 1 gang tillsammans sedan sa fick vi sjunga en och en. Jag var hest efter passet med fotbollen.

Nar vi alla var klara sa gick vi ovh satte oss i korridoren och vantade pa att fa gora vara dans auditions.  Vi hade inte sa komplicerade steg sa det gick hyffsat. Anda misstaget var att man skulle skriva sin langd och jag skrev i cm men jag rakade satta en punkt sa jag skrev 1.76 cm. (Irma, ja 1.76 ar jag nog.) Men han forstod att jag klantat till det.

Sedan for jag hem och at middag. Aven fast kl var 20 i 9. Gjorde laxan (laste dock lite for langt i boken Night).
Sedan blev det sova fast jag har sov ingenting, vaknade 1 miljard ganger och var nervos for att veta om jag fatt en roll eller inte.

Fast det ar nog sant att om jag inte hade gatt sa skulle jag nog ha angrat mig. Det var inte sa farligt!


Audition or not?

(las igar pa allt)
Var pa fotbolls conditionen idag efter skolan med Sindy och Imke och jag dog! Gud vad jobbigt det var!!!!

Ikvall ar det audition for Pirates of Penzance (kl 7) och jag gruvar mig som in i 17! Vet inte som jag ska ga eller inte? Hjalp! Och klantskallen jag glomde ju sangen i skapet sa jag har inte texten har, bara musiken, fast den maste ju finnar pa internet nagonstans. Fast jag ar otroligt hes med! Ohh.... Varfor ska dom ga och ha auditions? Det gor mig bara nervos och shit! Sa om 2 timmar kan jag sta dar pa scen infor ca 50 pers (som ocksa ska auditon) och skamma ut mig.

Onska mig lycka till! Lar behovas rejalt!!!!


For det skulle jag vara grymt roligt att var i musikalen. Maste ju aven ova om jag ska bli Medelpads Lucia till jul!

Norrlanning?

En genuin norrlänning,

Hamnar du söder om polcirkeln får du allergiska utslag och i stan behöver du syrgas för att överleva.

HAHA!!!


012509

Blev aldrig att vi gick i kyrkan idag.. Istallet sa satt jag och tittade pa en massa Bjorn Gustafsson klipp pa youtube. HAHA!

Sa, Sammy och min traff blev flyttad till 13.45. Vi var pa Braeda och at. Det var roligt. Vi pratade om allt mojligt och hon forklarade en massa om prom. Langtar!!!
Sedan efter 1 timme hade gatt sa var hon tvungen att aka for hon skulle aka och aka skridskor med en kompis typ halv vags till Omaha.
Men jag tror att vi ska vara med varandra nagon anna dag ocksa. Ska slapa med mig Sindy da ocksa for Sammy och Sindy hade spanska tillsammans forut.

Sedan for Susan och jag till Southpointe och vi gick in i affaren Francescas och gud vad fina klanningar dom har dar! Sa jag ska ga och handla lite sommar klanningar dar innan jag aker hem. Jag blir ju da den anda i Sverige med den klanningen, eller kanske inte SVerigen men Sundsvall! Showa off lite pa Gatufesten! HAHA :D Nej da...

Sedan for vi till Barnes & Nobles och jag stod och laste lite skvaller tidningar inna vi for till Hy- Wee och handlade lite mat. Jag kopte en harspray. 

Sa var min dag idag. 

Sondag morgon

Sa min traff med Sammy kanske inte blir av for hon hade en intervju kl 1 men det kanske funkar 1.45. Jag ser da inga problem med det fast jag maste ju prata med Susan. Och med hemme sa maste man ju bastamma ALLT en dag innan.

Onej, att Blondinbella akte ut ur lets dance. :( Jag satt och tittad pa webben varje fredag.

Nu ska jag springa upp och fixa mig for om ca en halvtimme sa aker vi till kyrkan. Sa det blir bara ett kort inlagg nu. :D


Miss America



Ikvall ar det Miss America pa tv:n. Eller det har egentligen borjat men jag har spelat in det sa jag ska titta pa det senare.

Idag var det basketmatch. Nebraska mot Oklahoma men Nebraska forlorade.
Alla var sa arga pa dommaren och ett Nebraska fans gav sig pa honom men polisen kom, som tur var ,innan han riktigt hann pa honom.

Nu tror jag att vi ska se Sisterhood of the traveling pants. *Host host Susan alskar sanna filmer.
Igar sag vi 1:an och 27 Dresses.

term 3

Vi hade ingen skola i Mandags eller Tisdags sa vi borjade pa Onsdagen.
Nya klasser nu med. Sa nu har jag Teater, Matte, Kor och Engelska. Jag vet att det inte later sakskillt roligt med engelska och matte, men jag gillar matte skarpt och min engelska klass ar jatte interesent for det ar om the Holocaust, fast det ar en engelska klasss. Det ar bara det att den har ett specifikt "amne", eller hur man ska forklara. Och en sak vi maste gora i den klassen ar att: Forsta dagen i den klassen sa skulle vi titta runt om i klasssrummet och titta pa nagon som vi tyckte att vi var lite halvradda for, om ni fattar. Inte radd, radd! Sedan sa sa laraen att nagon gang under helgen sa skulle vi bestall traff med denna person som vi parat ihop oss med och ga ut och ata, ta en fika. eller nagot och lara kanna varandra. I 1 timme. Sa jag ska ga ut med en tjej som heter Sammy. HAHAHA! KOnstigt, jag vet da rakt inte vad detta har med engelska  eller the holocaust att gora men jag far sakert svar snart.

I gar i min teater klass sa visade lararen runt oss i alla teater delar av skolan och skolans teater saker (aalt) har ett varde av 9 milljoner dollar!!!! OMG! Sindy ar btw i den klassen med mig. Vi fick ga i taket och sa, Skoj!

Jag kanner mig vardelos pa matte nu! Avancerad Algebra, eller som vi sager i klassen, Super algebra. Alla verkar ha sa latt for det, swish, swish, swish sa ar hela deras papper klara och jag sitter pa 5:de fragan. Pappa Hjalp!
Vi hade aven ett prov idag och vi hade inte ens fatt vara bocker annu. Fick dom efter provet idag. 

Och jag ska aven (okej detta blir konstigt) Auditionera?  Engelska nu i huvudet sa svenskan ar koko! Sa det blir engelska AUDITION!
Men jag tror inte att jag ska ga for nagon prat roll utan for en i koren.
Take heart, no danger lowers, take any heart but ours, take heart, no danger lowers, take any heart but mine....

Idag sa ska vi hamta upp Christian pa flygplatsen efter hans resa med skolan till Washington D.C, bla for att ga och se the inauguration.

Nu har jag inge mer att saga. Kanske kommer ikvall. Eller inte eftersom att det ar helg!!!


Mina och Sindys fotter ovanfor varat klassrum.


Vara fotter ovanfor the auditorium.


Matte plugg!

Florida dag 5 Animal Kingdom & Hollywood studios

Sista dagen så var vi först till Animal Kingdom. Där så åkte vi karuseller, en som heter expedition Everest. En berg och dalbana som går riktigt högt. Sedan på en som liknar colorado (om ni någonsin har varit på Liseberg) men sitter iallafall i en runt gummibåt som går genom en bana och det skvätter vatten hela tiden. Jag, Susan, Christian och Christoph åkte den och vi kom til ett vattenfall och Susan var den som hade ryggen neråt (om ni fattar), hon var först ner och hon blev dyngsur! Jag kan fortfarande se minen hennes. Jag kunde inte sluta skratta. Och vi for på ett safari genom Africa där vi fick se riktiga Afrikanska djur. Vi var inte där särskillt länge för sen for vi till Hollywood studios. Där gick vi först till rock and rollercoaster. Det skulle förestalla som att vi for jättesnabbt till en Aerosmith konsert. Dom spelade bara Aerosmith låtar och karusellen var den roligaste jag någonsin åkt. Den hade loper och sånt! + den gick supersnabbt! Vi gick i singel rider kön for det går 100 ggr snabbare så jag hamnade brevid en kille och hans pappa och lillebror satt bakom och jag hör att dom pratar med varann och gissa vilket språk dom pratar? Svenska! Haha... Efter att ha åkt rock end rollercoaster ca 1000 ggr så gick vi till tower of terror. Typ frittfall. Fast vi satt i en hiss och som släppte. Chistian skrek mest!!!! Vi gick sedan för att kolla på Indian Jones stunt show. Det var riktigt fränt och han som gjorde alla stunts är han som gör alla stunts i filmerna för Harrison Ford. Dom hade eld och hoppade på rörande flygplan och mkt slagsmål. Direkt efter det så var vi till en annan stunt show där dom gjorde stuntsen med bilar. Det var ännu grymmare! Hoppade genom eld och över vatten och så. Vi for i en "karusell" genom de bästa filmerna i historien bland annat Casablanca, Alien, trollkarlen från Oz och många mer. Och det var som att vi var inne i själva filmen. Alien kom ut mot oss. HAHA!!!



Inauguration



like Barack Obama say yeah its time for a change (Three 6 Mafia - Lolli Lolli)


God morgon, god morgon. Hor faglar sjunga glatt, god morgon, god morgon.......!
Sa jag ar ansam hemma nu. Christoph for hem igar, eller inte hem utan han och hans foraldrar ar i NY. Christian ar i D.C for att se the inauguration (nar Obama svar in att bli USA's nasta president) Och det kanske ar dags for Bush att avga eftersom att han tydligen har spenderat ca $1.3 trillion (eller nagot i dom svangarna) under hans ar som President.

Jag ska da se det pa tv. Aven fast jag inte vet riktigt vilken tid det borjar.


Orientation 17 januari

Så jag klev upp itid imorse! Åt frukost och gick sedan upp och plockade undan på rummet och sminkade mig oxh så, när jag kom ut igen så var Christophs föräldrar här. Jag skakade hand med pappan och han pratade engelska fast hans mamma kan inte prata engelska så jag skakade hand med henne och hon sa något på tycka och jag bara kollade på henne och log fast jag fattade ingenting. Jag måste ha sett ut som en idiot! Vi gick ner och fikade lite fast jag åt inget. Dom drack ju egentligen bara kaffe. Sedan så satt vi och pratade och så och jag fick en present av dom. En parfym, så nu har jag 8 st! HAHA! Och ingen är någon som jag tog med mig från Sverige. :D

Runt 1 for jag, Susan, Christoph och hans föräldrar till Adrians Värdföräldrars hus för att ha en orientation med alla andra Ayusa utbytesstudenter och för att säga hej då till Christoph. Det var det sjukaste hus jag någonsin sett! Slår lätt ut några av husen på MTV Cribs! Lätt! Har aldrig sett ett så stort hus i hela mitt liv, i real life! Så först när vi kom in fick jag typ en chock. Det var amazing! Vi gick bort till alla andra var och Rachael (våran områdesrepresentant) tog oss till deras typ bio sal (fetaste platt tv:n och mys fotöljer som du typ kunde ligga i). Vi pratade och så och gick igenom alla regler igen. (reglerna för att vara en utbytesstudent, typ att vi inte får dricka, röka, pierca oss m.m) Sedan så gck vi tillbaka till dom andra och vi åt lite snacks och så. Vi tjejer pratade och så. Sedan så var det dags för film i bio salen. Dodgeball! Den var kanon!

Sedan var det dags för oss att spela dodgeball i familjens EGNA GYMPASAL SOM FAMILJEN HADE I HUSET, OMG!!!!!! Det var svin roligt. Efter några matcher så tog vi lite kort och sedan så for typ alla hem till sina små hus igen :D Vi lämnade av Christophs föräldrar på deras hotell och vi for hem och jag gick och fixade mig för vi skulle åka till Laslos för att ha moddag (Laslos är en restaurang). Även, Travis, Ben och Hayden kom. Och Katrina var där med sin värdfamilj så vi träffade henne där med. Vi åt gott och hade det trevligt och Ben är en riktig underhållare. Han pratar lite tyska så han kunde prata med Christophs föräldrar. Vi andra måste gå genom Christoph så att han kan översåtta för Christophs föräldrar är inte så duktiga på engelska. Sedan for Susan, Alan, Christoph, jag, Ben, Hayden och Travis tillbaka till vårat hus. Chistophs föräldrar gick tillbaka till deras hotell. Hayden, Ben, Travis, Christoph och jag spelade wii sedan så visade jag dem min skolkatalog från Sundsvall och det var så roligt att höra vaddom tyckte om alla. Skulle nästan ha filmat. En del saker dom sa var

-omg, what is she/he wearing?, She/he looks funny (speciellt dom som satt i högra hörnet längst ner såg alltid roliga ut). She is hot!, OMG! She i hot too! Whats up with you people? You have so many piercings and tatoos. Its from the Vikings right? Och en massa andra saker. Gud vad jag skrattade! Men dom tyckte iallafall att det flesta tjejer var hot! Så du kan vara en SSS (stolt, snygg Sundsvallstjej!) Dom säger ju att Sverige har världens snyggaset tjejer. XD

Runt 12 for dom hem och jag gick och la mig.


fredag 16 januari

Slutprov i kören (fast där hade vi inge prov). Jag och Ashley for till Super Saver för att köpa munkar till Chamber kören för en tjej där tar examen tidigare så det var typ hennes sista dag eller nått. Bara chamber fick munkar men även jag och Hana för att vi har varit så duktiga lärar-assistenter. Sedan hade jag slutprov i beginner photography. Det var hur svårt som helst! Kl halv 12 kom Mrs. Finkhouse och hämtade mig (jag var klar med provet) och vi gick till the counseling center för att träffa den nya utbytesstudenten från Tyskland. Hennes namn är Imke. Vet inte riktigt hur man uttalar men jag lär mig väll. Ashley visade henne runt skolan lite och jag hängde på. Christoph behövde fixa några papper och Christian fick spader när han inte visste vart vi var när vi skulle hem.Sedan när vi alla var klara och redo att åka hem så frågar Christian mig om jag vill åka och bowla på kvällen som en överraskning för Christoph. Nej nästan skrek jag, Nu var jag förbannad. Skulle Susan låta dom gå och bowla fast inte låta mig gå på Sindys födelsedags fest? Vi kom hem och jag åt lunch (eftersom det var slutprov hela dagen och vi slutade 12.15). Fast Susan ändrade sig och sa att jag kunde gå på Sindys fest om jag hade skjuts dit och hem. Jippi!!! Gjorde inte så mkt under eftermiddagen. Satt mest vid datorn och så. Runt kvart över 5 så kom Ashley, Sindy och Katrina och hämtade mig. Vi for och hämtade Imke och sedan for vi till Ashleys mor/far-föraldrars hus. När vi var på väg dit så fick Ashley ett telefonsamtal och det var från pizza gubben som sa att han var utanför huset nu och undrade vart vi var. HAHAH! Vi sa att vi var där om ca 2 sekunder. Kvällen var superrolig! Det var Ashley, Sindy, Katrina, Imke, Erik (Joakim), en kille från Frankrike, en kille från Brasilien, en tjej från Bracilien, en tjej från Bulgarien, Ali (Sindys nästa värdsyster, hon måste ju ha 4 loika famoljer under detta år), Ashleys föräldrar och syskon (dom höll koll så att vi inte rev stället) och tjejen från Belgien (hon som var med oss på homecoming). Vi åt först en massa snacks typ chips, dricka, salas m.m. Sedan blev det pizza från Papa Johns fast det var inte särskillt gott så jag åt bara en slice.Sedan så öppnade Sindy alla sina presenter. Hon fick mest smycken. Jag filmade med min kamera. (Fast ljudet försvann när jag somade in och jag måste lista ut hur jag kan spela upp filmerna någonstans, tstade att skicka en till dig pappa men den var för stor så det gick inte). Sedan var det dags för tårtan och alla fick sjunga ja må hon leva på sitt eget språk först (filmade även det). När det var dags för Erik och mig på svenska så börjar Erik fel så det blev lite knas men sedan så löste det sig. När Sindy skulle blåsa ut ljusen på tårtan så ville dom inte slockna utan dom typ slocknade men sedan så tändes dom igen. Det var asaroligt, gud vad vi skrattade åt det. Till slut så slängde vi alla ljusen i en mugg med vatten i. Tårtan var supergod! Sean gick vi ner i källaren och pratade och så och några spelade foseball och andra spelade pingis. Sedan så spelade alla ett spel (kommer inte ihåg vad det hette) fast det övergick i charader. Vi alla skrev någonting på en lapp sedan drog du en lapp och du måste göra vad som står på lappen. Jag skrev Mickael Jackson och jag fick vara en staty. Det var inte särskillt ansträngande. Susan hade sagt att jag måste vara hemma kl 11 medans alla andra skulle sova över (inte killarna och Imke) så Ashley mamma skjutsade hem mig och Imke runt halv 11-11. När jag kom hem så var dom inte ens hemma (dom var och plockade upp Christophs föräldrar på flygplatsen). När Bergs kom hem så gick jag och la mig (alltså så träffade jag inte Christophs föräldrar på kvällen för dom hade åkt till hotellet).

sms fran Sindy!
Sindy visar hur tjejerna pa Southwest dansartartaalla


tisdag 13 januari

skolan som vanligt idag då fast på team sports så skulle vi bada fast jag hade glömt badkläder. Vi var inte den enda klassen som badade så vi alla gick in där poolen är. Alla satte sig på sidan och Brendan (läraren min) gick och prickade av. Ingen tjej i min klass skulle bada fast Hadlee ville och då gick vi och frågade om man fick bada i sina idrottskläder och det fick vi så vi gick till vårat omklädingsrum och jag satte på mig shorts, sport bh och en vit t-shirt. Sedan gick vi tillbaka till poolen och vi badade. Hade väldigt roligt faktiskt. Fast jag hade ju ingen handduk med mig och jag var inte så smart att ta med mig mina kläder till poolomklädningsrummet så jag fick gå blöt genom korridoren. Vi hade inte kör utan showchoir skulle träna inför deras uppträdande ikväll och vi andra tittade på. När jag kom hem så tranade jag inför mitt prov i us history som vi har imorgon sedan kl 7 så tittade jag och Christoph på American Idol. HAHAHA vad vi skrattade! En tjej kom in i bara en bikini och Simon (den brittiska jurymedlemen) bara glodde. HAHA! Och hon var faktiskt bra fast tjej juryn gillade inte henne. Ja iår är det en till tjej i juryn. En annan svart kille hade världens basröst. Alltså det var helt otroligt! Har aldrig hört nagot liknande förut. Det var verkligen BAS!

Gick och tvättade ansiktet och släppte ut håret för jag hade haft den i en knut och det var skit lockigt!

Gick och la mig runt 10.


Badklader

Till sommaren sa vill jag ha lite nya badklader, har ju bara 1 bikini nu som jag kopte innan jag kom till USA. Fast det ar ju as frant med baddrakt.

Har kollat runt lite och har hittat 1000 st jag vill ha men har ar iallafall nagra! + nagon enstaka bikini!


Lordag morgon

Klev upp runt 9 idag. Duschade och sa sedan at jag frukost och efter det stadade jag rummet. Nar jag kom ut igen sa var Christophs foraldrar har. Sa nu har man traffat dom ocksa. Det var lite pinsamt, + att hans mamam inte pratar engelska alls.

Idag kl 1 sa ar det orientation med alla utbytesstudenter fran Ayusa. Det blir skoj. Nej nu ska jag ga och vara lite social. :D

facebook quizes

Your Result: Northeast New England Accent - 
Your dialect comes for the many diverse and colorful accents of New England. These include Maine, New Hampshire, and the famous Boston accent.

Your Result: Totally popular fo shizzle!! - 
Everyone knows your name and wants to be like you. You are totally awesome! You could be the head cheerleader/captain of the football team.

Your Result: Emily - 
2617_profile
You are the first assistant! You use your "don't get in my way" attitude to handle the boss' schedule, appointments, and expenses.

Hade lite trakigt pa morgonen! :D

Who found out that nothing can capture a heart like a melody can? Well whoever it was, I'm a fan!

Har egentligen jatte mycket att beratta fast ni far halla er lite till. Har inte hunnit blogga pga slutproven som var idag och igar. Men forra helgen sa hade Christoph avskedsfest for sina kompisar sa jag har en massa bilder fran det, sedan sa var vi aven til en japansk restaurang som var hur cool som helst, aven bilder fran det och for ca 10 sek sedan kom jag hem fran Sindy som fyllde 18 idag. Sa det var fest dar, och aven bilder och video fran det! Men allt kommer imorgon for klockan ar mycket och nar som helsa kommer alla hem, kanske aven Christophs foraldrar. Dom ar ju har i Lincoln nu. (kom ikvall, halv 10). Fast dom kasnke inte kommer hit ikvall (till huset) for kl ar mycket (11.11pm faktiskt, onska nagot!) 

Imorgon ar det orientation med Ayusa fran kl 1-4

Traffade aven den nya tjejen fran Tyskland idag. Hon typ ersatter Christoph. Imke heter hon. Hon var aven hos Sindy.

American Idol



Ikvall kl 7 drog American Idol igang!! (2 timmar langt)  Vad jag skrattade. Fast vissa var asduktiga!
Nu ska jag ga och lasa lite i min historia bok sedan blir det sangen.


Jag vet att jag inte har uppdaterat om helgen och det har faktiskt hant en massa skoj, fast jag har inte haft tid eftersom vi har slitprov pa torsdag och fredag.


5 manader

I dag har jag varit i Amerika i 5 manader.
Kom nyss hem fran Nebraska bastematch och vi vann.
Ikvall ska Christoph ha avskedsfest for kompisar sa det blir det som galler ikvall. Som tur ar kommer nagra tjejer som jag kanner. :D
Nu ska jag ga och fixa mig och sa. 
Det blir kasnke en uppdatering ikvall, om inte. Ha det bra! 

Bride Wars

Sa Christian, Alan och jag for till Chilis och at. Jag tog en grillad kyckling macka fast nar den  kom ut sa var det en hamburgare. Eller kyckling mellan tva hamburgebrod och den var typ 2 meter hog sa den var omojlig att ata.
Sedan kanske runt halv 9 var vi klar sa vi for och slappte av Christian pa basket traning och sedan sa skjutsade Alan mig till bion. Traffade Sindy och Ashley dar och vi gick och kopte biljetter. Det ar sa mkt billigare att ga pa bio har. JAg betalar ca 50 spann. Oavsett film. Sedan gick vi och kopte snacks. Det blev en slush och cookie dough doppad i choklad for mig. Mumma. Sedan satt vi utanfor inngangen ett tag for vi visste inte om man fick ga in for det star ju vanligtvis en vakt och tar biljetten men det stod ingen dar sa efter ett tag sa gick vi in.
Det var endast 5 killar som tittade pa filme. (JA, jag raknade). HAHA! resten tjejer (of course). HAHA som pa sporthallen hemma i stan dar det star "omkladning damer och herrar" och en pil pekar i en riktning. Vilka sa ga at andra hallet da?

Filmen var kanon! Rolig! Fast lite tragisk pa slutet.
Nar kl var ca halv 12 var filmen slut sa Ashley skjutsade hem mig och jag gick och la mig.




Ashley och Sindy. Snow!!!! Det borjade namligen snoa pa eftermiddagen och sedan dess har vi haft vitt pa backen.

Djungelvral

Vad ar felet pa Amerikaner. Dom tycker inte om salt pa godiset. :O
Jag tog med mig godiset som jag fick av Bole i jul (det som var kvar) och bjod alla i min fotoklass pa djungelvral och alla spottade ut den. Fast oj vad jag skrattade dock for deras ansiktsuttryck var so funny! XD

Sedan idag sa bjod jag Mr. Albrech (stavning), min U.S history larare och han holl pa spy! hahahaha! 

Sedan i TA fick Hana och Mr Dyrland och bada avskydde det. Aven Erin och en till kille jag inte vet namnet pa. 

Fast oj vad jag har skrattat idag! XD

 mumsfillibabba!!!

Bio med girl'sen

Ska pa bio ikvall med Ashley, Sindy och Katrina. Vi ska ga och se Bride Wars. Den verkar faktiskt vara bra sa det ska bli roligt. Ashleys pappa och Sindy (Sindy bor med Ashley nu) kommer och hamtar mig runt 21-21.15 kanske. Ashley jobbar till halv 10 sa sedan kl 21.50 borjar filmen.



Sjalvklart tar jag med mig kameran och knapper lite bilder.

All I ever wanted was to see you smiling

Basshunter ar stor har i Amerika. Alla fragar mig om jag lyssnar pa honom, om jag tycker att han ar bra och Seth i min U.S History klass for till Florida for att lyssna pa honom. Om jag inte minns fel :s
Fast dom lyssnar sjalvklart pa de engelska versionerna.
Och jag ska inte ljuga, han ar bra!







Varfor gar det inte att spela upp filmer som jag filmat med min kamera pa datorn? Varken pa familjens eller laptopen?

Esmeraldas bon

Sjong denna sang pa skolavslutningen i 8:an


farger i en vind

Har har ni mig nar jag sjunger Farger i en vind. Inte det basta fast jag gillar slutet mkt!


We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit.

Skolan idag da. Spelade volleyboll i teamsports och jag ar faktiskt battre nu an for nagra veckor sedan. Kom aven att tanka pa nar jag for upp till Pitea for andra gangen, nu med min familj for att jag skulle sjunga pa PDOL och pa kvallen innan eller natt sant sa spelade vi alla volleyboll pa stranden och det var as varmt. Tankte att jag bara skulle beratta det. :D
Har borjat med nya latar i koren nu som vi ska anvanda oss av nar vi tavlar, for tavlingar borjar komma upp snart. 

I fotoklassen sa gick Heather, jag och Ali ut for att fota lite och vi skulle fora emotions. Typ glad, ledsen  osv. fast vi fick inte fota manniskor utan det skulle vara saker. Det var asasvart sa vi gick och tittade in i allas bilar och tittade om vi hittade nagot roligt. Vi hittade en scream mask och en tjejs bil var franaste ever! Hon hade storsta utrymmet mellan framsatena och baksatena och baksatena hade hon klatt i rosa och sedan en massa filtar och kuddar och pa "golvet" lag en rosa matta och hon hade en sadan dar kul/puff sack. Pa "vaggarna" hangde en massa bilder. XD haha! Riktigt pimp my ride style!

Har inte gjort sa mkt sedan jag kom hem. Blir vall middag snart. Eller snart och snart. Har ater vi runt 7 varje kvall och klockan ar bara halv 6.



I'm like a firecracker. I make it hot

Fotografering idag med koren. Enskillda och grupp. Laddar upp en bild pa dem sa fort jag far dem. Medans vi satt och vantade pa att gruppbilden skulle tas sa larde Amanda mig lite slang.
What's shaking? Oh, snap. Whats poppin'?

Satt nyss och gjorde om hela bloggen fast sedan sa hakade datorn uppsig sa inget blev sparat sa jag gick gora om allt.

Ikvall ar det Southwest tjej basket match fast jag ska inte ga. Orkar inte och det ar inte lika roligt nar det ar tjejer och + att jag har laxa. 


There's only two types of people in the world
The ones that entertain, and the ones that observe
Well baby, I'm a put on a show kind of girl
Don't like the backseat, gotta be first

I'm like the ringleader,
I call the shots
I'm like a firecracker,
I make it hot

When I put on a show,
I feel the adrenaline moving through my veins,
Spotlight on me and I'm ready to break

I'm like a performer,
The dance floor is my stage
Better be ready,
Hope that you feel the same

All eyes on me in the center of the ring

A Dream is a Wish Your Heart Makes

Forsta dagen i skolan ar avklarad.
Det var som vanligt. Forutom att vi inte sjung i koren.
Ska ga och gora lite laxa nu for vi har ett quiz pa onsdag. Blir kanske Husker basket match ikvall fast jag vet inte om det ar 100.

Har har ni en egobild sedan jag var blond och presenterna som jag fick av Bole + farf

What about love?

Varldens basta lat!!!!! Anda sedan Chrystina fran Girlicious sjong denna sang pa finalen har det varit min favorit!


Smile! You'll get wrinkles anyway



Kom nyss hem fran Red Robin. At min vanliga Ceasar Wrap. Mums fillibabba!
Imorgon borjar skolan igen efter ett 2 veckors lang lav. Komma aldrig komma upp imorgon.


Tankte ga och knappa lite kort sa att jag kan andra min bloggdesign sedan sa ska jag sova. Aven om kl bara ar halv 9 fast innan jag kommer isang ar hon sakert 11-12.

Ha det bra hemma i kalla Sverige. Miss u all!


Havet ar djupt, nere pa botten, dar ar det toppen!

Egentligen har jag inget att skriva om. Kom nyss hem fran kyrkan. Imorgon borjar skolan igen.



Why smile? you'll get wrinkles!

Sa ikvall har alla bestamt sig for att ga pa bio. Jag kan garna ga pa bio fast Chrstian, Christoph och Nolan ska se The Spirit och Alan och Susan ska se Valkyrie. Valkyrie har jag redan sett och den sog totalt sa den vagrar jag se igen och The Spirit varkar inte vara en kanon film efter att jag har sett trailern. Denna familj har ingen smak nar det galler filmer.

Idag har vi varit och sett pa Huskers basket match. Dom vann!

Datorna har hangt sig sa det gar inte att gora nagot, bara skriva.



 

forget love.....i rather fall in chocolate

Idag sa for vi till Omaha for lite shopping.
Fast det anda jag kopte var en jumpsuit fran forever 21. Vi han inte ga i sa manga affarer for Susan maste aka till kyrkan nu for att lamna nagra saker, inte vet jag.

Forever21.com hade ingen bild pa jumpsuiten och jag ar for lat att knappa ett kort pa den nu sa maybe later.



A drop in the ocean



Det var lange sedan man harde denna lat men den ar bra!

2009

Ny ar i Amerika ar inte som jag trodde. Besviken! Folk bryr sig typ inte har, iallafall inte i Nebraska.
Pa dagen var jag och Susan och shoppade fast jag var inte sa pep for jag hade ont i huvudet. Efter det sa aker vi hem och jag fixar mig och sedan skjutsar Susan mig till Hansens.
Dar sa far jag en huvudvarkstablett fast jag kan inte svalja hela tabletter. men till slut lyckades jag fast vattnet som jag drack med akte inte ner utan kom ut genom munnen och nasan. Ifall ni ville veta. Det var bubbelvatten sa det sved i hela ansiktet efterat. XD HAHA! 
Dom klar inte upp sig eller natt sa jag var den anda i klanning. Sarah och hennes 2 kompisar, Abby och jag hade mystery dinner. Man fick som en meny fast man fattade inte vad maten var. Man skulle skriva vad man vill ha forst,  2:a, 3:a osv. Sedan kom Janet ut med maten. Jag borjade med glass. Fast vi fick inte bestick sa jag fick ata med handerna och jag fros ihjal. Sa holl det pa ett tag. Det var liksom 7 olika saker.

Sedan nar kl var 11 har fast 12 i NY sa tittade vi pa live fran Times Square dar folk var samlade och artister upptradde och dom skulle slappa en boll kl 12 som kostade nagra miljoner dollar! Idioter! Sedan gick vi och skalade med for Chloe skulle hem. 

Susan kom och hamtade mig och Abby och vi for hem till oss och tittade pa en film fast alla somnade. 

Inga raketer fanns, det ar forbjudet att skuta forutom pa 4 juli (nationaldagen). Jag trodde USA alskade ny ar. 
Jag bjod iallafall alla pa godiset som min familj skickade till mig fast dom tyckte inte om nar det var salt pa. Alla spottade ut djungelvralen. HAHA! 


Mer bilder ikommer senare for just nu hittade jag inte kamerasladden. 

RSS 2.0