M&M beroende

Mandag idag da!
 Har varit i skolan som vanligt. I koren idag blev vi matta och kollade storlek pa skor och sa, sa ingen sang.
Susan kom och hamtade mig och dom har oppnat en ny affar har sa vi for in och kollade. Foll for en massa saker men jag kopte inget.
 Igar kopte jag dock en iPod! EN ROSA!!! Skulle egentligen ta den gula men nar man sag den i affaren sag den ut som guld sa da ville jag inte ha den.

Idag sa dom att det skulle bli kallt men det ar samma varme som det var igar!
 Nu ska jag ga och fixa med bilder sedan trana pa mitt u.s history quiz som ar imorgon.




sjung @ footballgame





Igar sa hade southwest fotbollsmatch och jag som gar i kor, vi sjung nationalsangen innan matchen borjade. Sedan stod jag och Sindy (en fransk utbyrtesstudent) och hejjade pa varan skola. Klappade lite har och dar nar alla andra gjorde det fast vi visste inte varfor! Vi lag under med 14-31 mar det var ca 30 minuter kvar och vi trodde att vi skulle forlora men sa borjade poangen rulla in och nar det var ca 5 sekunder kvar sa gjorde vi ett fielgoal (tror det heter det) vi sparkade in bollen mellan pinnarna (ni vet) fran mitten av plan och det gjorde sa att vi vann!!!!
 Pa vagen hem stannade jag, Susan och Christoph (han har foresten vrickat handleden pga att han spelade football med nagra igar. Det ar faktiskt lite roligt for han har aldrig skadat sig nar han spelat riktig football men nar han spelade med vanner sa gor han illa sig!) vid en drive in och bestallde lite hamburgar kl 11 pa kvallen! Vi kom hem, at och sedan sag jag klart pa The Hot Chick.

Nu sitter jag har, ska ga och ta en dusch och sedan ska vi aka in till Husker matchen! Blir sedan dar hela dagen + kvallen!

bilder fran igar & ikvall kommer nar jag kommer hem eller imorgon!


Touchdown!!!!!!!!!!!!!!!!


Storsta dounuten jag nagonsin sett!!! Gott iallafall! (innan matchen)



 


bild fran Husker match

jag och Rachael (Christians kusin)

Fragor & Svar

Jag har fatt lite fragor som jag vill svara pa sa har ar dom!

Tessan & Ricke:
Ar USA sa som man ser pa tv?
- Ja! Husen har ar fantastiska! Dom ser ut som pa tv. 

Anomym:
Ar det dar dom i din familj? Han med hamburgaren? Akte du den dar karusellen pa bilden? (om Stat Fair)
- Nej pa allt! Killarna pa bilden ar andra utbytesstudenter har i narheten. Han med hamburgaren bor hos min omradesrepresentant. 

Carro Linden: (jag vet inte hur man gor fjongen ovanfor e>et pa den har datorn)
Fargar du haret dar nere eller har fargen inte gatt ur an?
-Nej jag har inte fargat haret nagot medans jag varit har men snart sa. Just nu ar det gult. En tjej i min animal behavior klass forstod att jag inte var fran Amerika for hon hade aldrig sett nagon med sa gult har forut.

Linda:
Ar det latt i skolan?
Vad ar animal behavior for natt? har alla det?
-Jag tycker da skolan ar svart hitedags. Men jag hoppas att det blir lattare. Det ar test och prov minst varje vacka har. 
Animal behavior ar en klass som ajg har valt, sa nej, alla laser inte det. Jag visste dock inte vad det var innan jag tog det. Jag trodde att det var typ "om en hast bojer orona bakat ar den arg, om en hund skaller 3 ganger vill den ga ut" typ sant (detta var exempel) fast vi laser om dessa konstiga ord som jag inte fattar. Men vi ska dock till Omaha pa zoo!

FORTSATT FRAGA!!!!! 

sommar och sol

VARMT AR DET IDAG! Blir nog ett dopp i poolen!
Idag fick jag lite sovmorgon iallafall! 
 Klev upp, duschade och gick ner och at frukost. Sedan diskade jag och torkade stolar.
Familjen ringde aven. Det var Johanna som ringde och det var Christian som svarade och Johanna ba:
-Hello! This is Amandas syster! HAHAHA!
Har stadat mitt rum.
Men nu ar det en acklig kuse i taket har sa nu tanker jag ga!
Skriver mer ikvall! 

uppdatering: 11.08 pm
okej, sa det var circa 50 personer har men det kandes ant som det. det kandes som 30. Rachael pratade med oss utbytesstudenter om allt mojligt. Sedan fikade vi och at. Jag och Flour (stavning?, en fransk utbytesstudent) vi tog ett dopp i poolen men hon var tvungen att aka tidigare for hon har homecoming ikvall. Jag langtar tills southwest har sin (var).
 Efter att alla hade akt med sa stadade vi och dodade flugor. Sedan hamtade vi Susan vid kyrkan. Sedan var vi till en rasaurang men jag at inget for jag var proppmatt (vi har ju atit hela dagen!) Kom nyss hem. Ska lasa lite infor mitt animal behavior test och sedan sova tror jag.   

Bellydance

Antligen ar det fredag!
Har langtat hela vackan! Dock kommer denna helg inte bli sarskillt rofylld. Det kommer namligen 50-70 personer hit imorgon. Pa samma gang!
 Mitt historie test idag gick bra. Kandes som det iallafall! Sedan sa pa animal behavior sa hade vi brandovning och jag sager da det om det skulle borja brinna pa skolan skulle vi alla do for sa lang tid det tar att komma ut sa ar vi aka innan vi kommit fram till dorren. Nar vi kom in igen sa blev jag och erik (joakim) kallade till Mrs. Finkhouse for att ha mote med alla utbytesstudenter pa skolan (vi ar 5 st) sa da missasde man animal behavior. Det kom en tjej till motet och hon pratade lite om homecoming. Jag langtar! temat ar neon! Vad ska jag ha pa mig. Maste hitta en klanning! Tips?
 Sedan pa dansklassen gjorde vi bellydancing! Vi tittade pa en video som larde oss och medans vi stod dar och svangde hofterna sa kknackar det pa dorren sa lararen gar och oppnar och dar star en manlig larare och han ba:
-What the fuck....? Han sa inte just det men ni forstar.

 Kom nyss hem. Ska stada mitt rum + badrum infor imorgon och sedan vet jag inte vad....

Lite bilder:
kom nyss ut fran flygplanetdagen da jag kom.christoph, christian, jag rachael och felixChristoph fran tyskland (han bor ocksa med oss fast han aker hem i slutet av Januari), Christian, jag, Rachael (omradesrepresentanten), Felix (Rachaels utbytesstudent som bor hos henne och hennes man) och mina tva supersnygga resvaskor.

Btw, igar at jag grekiskt!

Har nyss sett pa en film. The pelican brief heter den, hyfsad. Inte det basta jag sett man inte det varsta heller. Fast den var mer dalig an bra. Skadespelarna gjorde hela filmen. Klockan ar nu 11. Funderar pa att ga och lagga mig. Det blir en lang dag imorgon.

Jag kommer med solsken till mig och hela varlden kanns sa underbar!

NOT!
Idag var inte min dag alls!
Forst fick jag kliva upp klockan 6 for klockan kvart over 7 skulle Christian och Christoph vara i skolan for dom hade band. Sa dar satt man kvart over 7 i skolan och filosoferade.
Fick vet att jag inte gjorde sa bra pa U.S History quizet. (Det ar for engelskan. Svart att bara hoppa in i ett nytt sprak bara sadar poff!)  Fast jag fick vet mitt midterm betyg och jag har ett C. Men jag kampar pa!
Vi skulle gora en labb pa datorn idag i Animal Behavior. Man fattade mycket? Nej! (jag fragade lararen hela tiden, tror att han blev lite less. HAha, nara) + att jag var stressad for vi hade bara ca 30 minuter pa oss.
 Hade inget att gora pa T.A idag heller. Last pa infor mitt U.S history test som ar pa fredag. Har har vi quizes och test hela tiden. Minst var tredje dag.
 Dans klassen var den enda roliga idag. Vi gjorde en fishflip-nanting. 
Efter skolan hade Christian ett matte test sa jag var tvungen att vanta till klockan kvart i 4 innan vi kunde aka hem. 
 Hemma satte jag mig och last pa infor historia testet. 
Ar avintrott. Fast klockan ar bara 9. Ska duscha sedan ga och lagga mig.  


bildbrist pa datorn! Ska ladda ur kameran.
Under tiden far ni se min fina movil som jag har har!

Old Chicago

Igar var jag ensam hemma i stor huset. Christoph hade match, christian hade band, Alan hade ett mote och Susan ar i Mexico. Jag och katterna var det bara!
 Idag slutade vi tidigare (det gor vi ioforsig varje tisdag)
Jag kom nyss hem. Ska ga och stada rummet nu och sedan gora laxan. Jakla animal behavior klassen,  man har laxa varje dag!

Fick lite snygga bilder fran syster min.

wincent, med skorna pa fel fot :D


posar Wilma!

Btw, imorgon maste vi lamna huset klockan 7 pa morgonen!!!

Kom nyss hem fran Old Chicago (en restaurang). Detta var typ forsta gangen jag atit spaghetti sedan 1 manad tillbaka.
Ar klar med laxan nu ocksa och klockan ar bara kvart i 9. Jippi!

Pizza, glass & I am legend

Imorse sa var vi till kyrkan! Gar varje Sondag nu ja, duktiga jag.
Nar vi kom hem sa tog vi en snabb lunch och sedan for vi till mataffarn. Eller dom har typ allt dar. Jag handlade en borste, lappbalsam som luktar megagott och deodorant. Haha interessant. 
 Klockan 6 sa kom Ashley och hamtade mig och vi for hem till henne. Vi at pizza med hela hennes familj, sedan blev det glass och I am legend (riktigt bra film).
Kom hem for kanske 30 minuter sedan. Sitter nere i kallaren med alla andra. Dom kollar pa en film (Christogh skrattar hela tiden, han har varldens roligaste skratt, jag skrattar inte at skamtet utan at han)

I forra inlagget sa skrev jag att jag funderar pa att skaffa en ipod och min pappa blev som tokig! Han gav mig jatte mycket tips och sajter som jag borde besoka. Roligt! Tack!


en sista sak: nar jag var pa musikkollo i Pitea for 2 ar sedan (tror jag) sa var det bara en kille dar (mattias) och han hade nyss da varit pa audition pa idol men han hade inte kommit vidare. Forra aret sa sag jag han pa idols hemsida da han forsokte igen, han kom inte vidare da heller. Sa fick jag ett mail fran Kajsa idag som undrade om det var han som var pa tv igar och jag kollar pa hemsidan och det ar han! Jag tvivlar pa att han gick vidare detta ar ocksa. Nar ska han lara sig att om man blivit nobbad 2 ganger redan kanske man inte ska ga dit en tjedje gang. Tjedje gangen gillt? Nej! Du kan inte sjunga! (tro mig!) Inte for att vara taskig eller natt, men...
 http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.605770&renderingdepartment=2.19545

 

Swedish fish


Idag vaknade jag runt 10. Eller jag hade vaknat flera ganger under morgonen for jag hade glomt att stanga av alarmet pa vackarklockan (eller jag vet inte hur man gor), sa radion borjade spela. 
 Jag klev upp, dushade och gick ner och tog frukost.
Sedan fick jag diska all diska! skoj! NOT.

Idag ar det football som galler.
Klockan halv 3 aker vi ner till stan. Matchen borjar 6 men det ar ju lite "party" innan :D
 
Jag funderar aven pa att kopa en ipod. Vad ska jag valja da?

Aja... Puss&Kram skummbanan! (som Johanna.P sager)

Susan har kopt svenska fiskar (godis) ifall ni undrade over rubriken.

Lovely rainy friday

Nar pappa och jag var pa infomotet innan USA sa var det en tjej dar som nyss hade kommit hem fran ett ar i USA och hon berattade lite och hon sa att skolan i USA ar mycket lattare an den i Sverige. Vart fan gick hon i skola? Inte pa Southwest iallafall! 
 
Nu har det regnat i tva dagar har. Just nu pagar skolans fotbollsmatch men jag ar inte dar och tittar, vill inte bli blot + att det ar Husker matchen imorgon.

Imorgon aker aven Susan till Mexico sa da blir jag ensam tjej i huset fast jag kanske ska bo med Susans bror och hans familj.

I forrgar pratade jag aven med pappa och Matilda i telefon. Det var skoj. Skont att prata Svenska. O nej Matilda, jorden gick inte under!

Blev lite smatt irriterad idag ocksa. For igarkvall sa satt jag 4 timmar for att gora klart min animal behavior laxa som lararen sa skulle vara klar idag och nar jag ska ge den till han idag sa sager han att han tar dom pa mandag istallet!!! Och jag satt 4 timmar med den!!!! Bara sa att den skulle vara klar i tid.  

Nu ska jag ga for jag tror vi ska ut och ata ikvall. mums!


en egobild som jag tankte dela med er. Enjoy!


Den OTROLIGT goda cheescaken som jag gjorde for nagra veckor sedan.

State Fair

I mondags (forra veckan) sa var vi lediga fran skolan sa Rachael Blaske (min omradesrepresentant) undrade om jag vill folja med "hennes familj" till the state fair. Sa jag gjorde det.
 Det ar typ som Selanger marknad fast selanger ar roligare.



forst gick vi och tittade pa djur.

jag rider pa en kamel
sedan red jag kamel


mumsigt.
Dom hade allt "on a stick", pizza, hamburgare, ost, etc...


sandslottet


sedan gick vi for att titta pa mar bilar mosar varandra. vi kom dit kanske 12 och vi tittade pa det till 4, det var trakigt. + att en tjej som satt typ nedanfor mig spydde sa det stank...


franaste karusellen, man liksom ligger ner.



efter the state fair sa for vi till burgerking. Ni ser killen med hamburgaren? han at forst en TRIPPEL whopper och sedan en cheesburgare! HAHA!!!!

Mamma mia

i sondags sa var jag, christian och christoph och sag mamma mia pa bio. Och varsta bra for att christian kanner dom som jobbar dar sa vi kommer in gratis. 
 filmen var suveran! alskade den! 

HUSKERS!!!!

GO BIG RED



Klockan 2 i lördags så åkte jag, Alan, Christian, Christoph och Rachel (Christians kusin) till Husker matchen. Vi parkerade på ett bil garage tak och sedan så åt vi lite chips, dricka och så. Sedan gick vi ner till "stan" (alla utom Alan), där kollade vi lite i Husker affären. Sedan så gick vi och satte oss i skuggan och väntade på att spelarna skulle komma.
 Dom kom i två bussar sedan gick dom på led igenom allt folk.
Efter det gick vi tillbaka till taket och fikade mera. Susan kom och fyra personer till.
 Klockan halv 6 så kom the marching band.
Klockan kanske kvart i 6 så gick vi in i stadium. Vi fick ta rulltrappor för att komma till våra platser.
Vi hade typ lyx platser. Vi hade en egen stol eller vad man ska säga medans dom andra fick sitta på bänkar.
 Stadiumet som vi var i rymmer 85.000 personer och det var 84.500 i lördags och alla var klädd i rött,svart eller vitt. Men de flesta var klädda i rött.
Det var roligt att titta på en riktig football match, även om jag inte fattade reglerna eller såg bollen ibland. Hela stadium gjorde även vågen, det var ganska coolt. När vi gjorde våran forsta touchdown så släppte alla sina röda ballonger så hela himmelen var fylld av ballonger. Under matchens gång så skot dom även upp varmkorv i publiken.
 Runt 9 var matchen slut.
När vi kom hem runt 10, halv 11 så såg vi en film men jag somnade.

Football HAWKS!

I fredags var det första gången som jag såg en football match.
 Jag och Susan åkte dit för att se på matchen och för att se the marching band som Christian och Christoph är i.
Vi tittade på matchen, åt nachochips doppade i ost och drack cola.  Alan kom senare.
Det var väll allt!


BTW vi vann!!!


RSS 2.0